Over Print Acoustics

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. Onze oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Wij werken samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meeste geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken. De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati, fineer, lak, geweven vinyl of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden. Moederbedrijf Triplaco is dé specialist in de verdeling van print HPL laminaten, volkunststof panelen voor interieur- en exterieurtoepassingen, solid surface PRAL en Brilliant hoogglanspanelen, maar is ook bekend voor fronten in HPL, folie en lakwerk, vlakverlijming, postforming en subcontracting.


Het team

TROEVEN

Helmholtz resonantie
= meest efficiënte manier voor akoestische correctie in het menselijk stembereik

Helmholtz resonantie
= meest efficiënte manier voor akoestische correctie in het menselijk stembereik

Waterwerende MDF
Eenvoudig te reinigen

Waterwerende MDF
Eenvoudig te reinigen

Maatwerk mogelijk

Maatwerk mogelijk

Kras- en stootvast

Kras- en stootvast

Ruime keuze
aan toplagen

Ruime keuze
aan toplagen

Missie

Onze Visie:

Print Acoustics streeft ernaar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe te ontwikkelen en te produceren voor de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Op die manier dragen wij bij tot een verbeterd akoestisch comfort en een gezond binnenklimaat in gebouwen.

Onze Missie:

Print Acoustics biedt de international projectmarkt een breed assortiment efficiënte, decoratieve en duurzame geluidabsorberende panelen op maat van elke toepassing. Deze oplossingen op basis van het Helmholtz-principe bestaan uit een hoogwaardige kern met een kwalitatieve, eevoudig te reinigen bovenlaag. Samen met ons netwerk van partners garanderen wij de klanten lokaal een persoonlijke begeleiding van hun project, vanaf de voorschrijving tot de installatie.

Onze productie en R&D

Alle akoestisch dempende producten van Print Acoustics worden in-huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze ondergaan grondige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch labo, alvorens ze op de markt gebracht worden. Na een studie en de technisch etekening van elke bestelling, worden de panelen, deuren en losse elementen geproduceerd in onze fabriek in Harelbeke (België). De kwaliteit van de producten wordt tijdens en na het productieproces gecontroleerd.