Helmholtz resonantie
= meest efficiënte manier voor akoestische correctie in het menselijk stembereik

Helmholtz resonantie
= meest efficiënte manier voor akoestische correctie in het menselijk stembereik

Waterwerende MDF
Eenvoudig te reinigen

Waterwerende MDF
Eenvoudig te reinigen

Maatwerk mogelijk

Maatwerk mogelijk

Kras- en stootvast

Kras- en stootvast

Ruime keuze
aan toplagen

Ruime keuze
aan toplagen

Een kort overzicht van onze realisaties

Realisaties

Onze collectie akoestische panelen is ontwikkeld om allerhande storende geluiden uit de omgeving te absorberen en bijgevolg te reduceren. Hierdoor ontstaat een groter akoestisch comfort, zelfs in druk bezochte ruimtes met veel achtergrondlawaai. De akoestische dempende panelen van Print Acoustics worden dan ook gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen: kantoren, vergaderzalen en presentatieuimten, auditoria, openbare gebouwen, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen en zorgcentra, horeca..

MEER REALISATIES 360° Virtual Tour

Over Print Acoustics

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikk..

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. Onze oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Wij werken samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meeste geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken. De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati, fineer, lak, geweven vinyl of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden. Moederbedrijf Triplaco is dé specialist in de verdeling van print HPL laminaten, volkunststof panelen voor interieur- en exterieurtoepassingen, solid surface PRAL en Brilliant hoogglanspanelen, maar is ook bekend voor fronten in HPL, folie en lakwerk, vlakverlijming, postforming en subcontracting.

Nieuws

Type Z plankeffect wanden voor correctie nagalm kantoorruimte

Wanden en binnendeuren in zelfde vlak plankeffect met akoestisch absorberende panelen 

Schoolgebouw met goed akoestisch binnenklimaat

Akoestisch absorberende wanden en kastdeuren voor correctie nagalm

BLOGS

‘Koninklijk project’ voor Print Acoustics

Impact resistent akoestische panelen voor geluidscomfort in sportzaal

Akoestisch comfort

De mens heeft last van het lawaai. Onderzoeken hebben al vaker aangetoond, dat teveel omgevingslawaai een negatieve invloed heeft op de prestaties van mensen en ook inspeelt op het humeur. Architecten, studiebureaus en interieurdesigners doen er dan ook alles aan om de akoestiek in een gebouw optimaal te maken. Print Acoustics, een divisie van Triplaco, ontwikkelde een reeks van liefst 14 verschillende akoestisch dempende panelen voor wanden en meubilair, die bovendien ook een esthetische meerwaarde voor het interieur betekenen.

Een geschikte oplossing voor elke toepassing
De combinatie van de hedendaagse bouw- en inrichtingsstijl - met een strak, minimalistisch design en harde materialen - met open binnenruimtes is een echte nachtmerrie voor iedereen die een aangename binnenakoestiek wil realiseren. Zij krijgen immers steeds te maken met een irritante nagalm, die ook zorgt voor een onaangenaam en storend akoestisch binnenklimaat. Met onze geperforeerde houten akoestische panelen dempen of absorberen wij het geluid, waardoor de storende nagalm verdwijnt. Ze zijn dan ook ideaal voor ruimtes waar veel mensen samenkomen, zoals auditoria, vergaderruimtes en kantoren, maar ook voor zorginstellingen, sportcentra, horecatoepassingen, …. Met deze producten biedt Print Acoustics (interieur)architecten en projectinrichters een constructieve, decoratieve en functionele oplossing.