Technische informatie

Wij ontwikkelen onze akoestische panelen om allerhande storende geluiden in..

Hoe functioneren onze akoestische oplossingen?

Wij ontwikkelen onze akoestische panelen om allerhande storende geluiden in een ruimte te absorberen en bijgevolg te reduceren. Dit zorgt voor een groter akoestisch comfort, ook in ruimtes met grotere bezettingsgraad, waar veel achtergrondlawaai optreedt. Om een verbeterde akoestiek te realiseren, wordt de reflectie van het geluid verkleind, waardoor nagalmtijd en -niveau dalen. Het geluid wordt daarbij omgezet in mechanische energie (trilling en warmte) in het paneel en de achterliggende wol.


Helmholtz resonantie
Vandaag bestaan verschillende absorptiemechanismen om de nagalm in een ruimte te beperken. Onze akoestische panelen werken volgens het principe van de Helmholtz resonantie (= holteabsorbers). Dit is het meest geschikt voor correctie in laag- en middenfrequentiebereik, waartoe de menselijk stem behoort. De panelen van Print Acoustics bestaan standaard uit een kern in waterwerende MDF met een toplaag in HPL, fineer, lak of geweven vinyl en een akoestisch dempend glasvlies op de rugzijde of in het midden. Dankzij de perforatie van het paneel ontstaat het principe van de Helmholtz resonantie, een massa-veersysteem om geluid te absorberen.


Uitvoerige testfase
Al onze producten worden in-huis ontworpen. Door een continue productontwikkeling met aandacht voor detaillering slagen wij erin ons assortiment verder uit te breiden en te optimaliseren. Alvorens deze akoestisch dempende oplossingen op de markt te brengen, onderwerpen wij ze aan uitvoerige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch labo. De resultaten van deze nagalmtesten worden weergegeven in officiële Europese geaccrediteerde rapporten, die op aanvraag beschikbaar zijn.  


informatie aanvraag

Primawool is een lage densiteit absorber, die bestaat uit witte 100 % polye..

Primawool kort voorgesteld

Primawool is een lage densiteit absorber, die bestaat uit witte 100 % polyestervezel, 1-zijdig uitgerust met een wit drumvlies, ideaal voor wand- en plafondbekleding en vulling van baffles. Deze Primawool wordt gemonteerd tussen het vertikaal of horizontaal lattenwerk.


Eigenschappen:
- 100 % recycleerbaar PET
- Reukloos
- Geen uitstoot van VOC's
- Vocht- en rotbestendig
- Niet irriterend voor huid en ogen
- Euro Brandklasse B-s2-d0
 

Technische kenmerken:
Densiteit (ISO 9073-1)                                   450 g/m²
Dikte E0 (zonder belasting)                            22 mm
Dikte E1 (belasting 50 g/50 cm²)                    21 mm
Dikte E10 (belasting 500 g/50 cm²                 13 mm
Ontvlambaarheid                                            < 100 mm/min (zelfdovend)
Afmetingen rol (L/B/toleranties breedte)        30 LM / 600 mm / -0 +2 cm
 


informatie aanvraag

Bevestiging op enkel of dubbel uitgepast houten regelwerk (hoh 640 mm) met ..

Montage van types S, F, G, D, Z, T, W

Bevestiging op enkel of dubbel uitgepast houten regelwerk (hoh 640 mm) met stiften/nagels van het merk Senco. In de openingen van het regelwerk moet een geluidsabsorberend materiaal (bijv. rotswol of Primawool) gemonteerd worden. We raden aan om over de totale hoogte en/of breedte van de wand te werken met een speling van minstens 2,5 mm per lopende meter om uitzetting toe te laten. Bij een kopse montage van gegroefde panelen of planchetten moet je steeds een schaduwvoeg voorzien.


De stiften worden ingeschoten aan de zichtzijde met een Senco FinishPro 25XP bradmachine met aangepaste kop die in de groeven past. Dit aangepast nagelapparaat kan men bij Triplaco huren of kopen. Gebruik bij voorkeur Senco nagels ref AX18EAA 42 mm (Code 105795). Bij panelen type T gebruik je de nagels met kleinere kopdiameter ref AY18EAA 42 mm (Code 105799). Type Z kan je ook schroeven (kopdiam. max. 7 mm).


Let op: monteer je plachetten met tand- en groef, plaats dan steeds de uitlatting horizontaal.→ download de bijlage informatie aanvraag

Bevestiging op enkel of dubbel uitgepast houten regelwerk (hoh 640 mm) met ..

Montage van type I

Bevestiging op enkel of dubbel uitgepast houten regelwerk (hoh 640 mm) met stiften/nagels. In de openingen van het regelwerk moet een geluidsabsorberend materiaal (bijv. rotswol of Primawool) gemonteerd worden. We raden aan om over de totale hoogte en/of breedte van de wand te werken met een speling van minstens 2,5 mm per lopende meter om uitzetting toe te laten. De stiften worden aan de zichtzijde met een bradmachine ingeschoten. Stel je de slagkracht van het nagelapparaat juist in, dan zijn geen stiften/nagels meer te zien aan de zichtzijde van de type I panelen.→ download de bijlage informatie aanvraag

Bevestiging op enkel of dubbel uitgepast houten regelwerk (hoh 640 mm) met ..

Montage van de types M, C, B

Bevestiging op enkel of dubbel uitgepast houten regelwerk (hoh 640 mm) met onzichtbare montagelatten (schuine las). In de openingen van het regelwerk moet een geluidsabsorberend materiaal (bijv. rotswol of Primawool) gemonteerd worden. We raden aan om over de totale hoogte en/of breedte van de wand te werken met een speling van minstens 2,5 mm per lopende meter om uitzetting toe te laten. De onzichtbare montagelatten met schuine lasverbindingen worden aan de achterzijde van de panelen geschroefd. De akoestische panelen worden daarna aan de tegenlat opgehangen.→ download de bijlage informatie aanvraag

De gewenste nagalmtijd (in seconden) varieert van toepassing tot toepassing..

Gewenste nagalmtijden

De gewenste nagalmtijd (in seconden) varieert van toepassing tot toepassing. 
Enkele voorbeelden:

Kantoor:                                           0,5 - 0,8
Vergaderruimte:                               0,6 - 0,8
Receptie:                                         0,6 - 1,0
Wachtruimte:                                   0,7 - 1,0
Klaslokaal:                                       0,5 - 0,8
Praktijklokaal:                                  0,6 - 0,8
Zwembad of sportzaal:                    1,2 - 1,5
Restaurant of praatcafé:                  0,5 - 0,7
Café met muziek:                             0,8 - 1,0
Opnamestudio:                                0,2 - 0,4
Magazijn of werkplaats:                   0,7 - 1,0
Woonkamer:                                    0,4 - 0,7informatie aanvraag

placeholder

Alle technische productdata in één oogopslag?

Print Acoustics biedt u alle informatie in oogopslag. De technische brochure geeft u namelijk alle info omtrent de werking van onze akoestische panelen, een overzicht van de producten en hun eigenschappen, de montage en de afwerkingsmogelijkheden. U kunt deze brochure hier downloaden, maar vindt ze ook terug op onze homepage en bij de downloads onderaan elke pagina. Voor een gedrukte versie van deze brochure of een staalaanvraag stuurt u gewoon een mail via ons contactformulier.


informatie aanvraag