Euraqua Floorforum

Print Acoustics Realisatie : Euraqua - Pollet Group HQ

http://floor-forum.com/nl/nieuws/item/4903-print-acoustics-realisatie-euraqua-pollet-group-hq

 

maandag, 11 januari 2021 11:43

Print Acoustics Realisatie : Euraqua - Pollet Group HQ

‘Print acoustics by Triplaco’

• Producten ter correctie nagalm in nieuwbouw kantoren en showroom
     Print acoustics Type Z : imitatie latten wand+binnendeurbekleding
• Toplaag Print acoustics Abet Laminati : (stoot- en krasvaste onderhoudsvriendelijke Toplaag op een zwarte Akoe MDF kern)
     Type Z: 1396 ROOT : HPL Olm Houtimitatie op een zwarte akoe MDF kern
• Naam locatie : Pollet Group HQ Waregem
• Architecten : Atelier voor Architectuur Maes & De Busschere / interieur Stephanie Laporte
• Plaatser : Van Den Bossche NV

Nieuwe kantoren Pollet Group Waregem met akoestisch absorberende wanden type Z
Pollet Group gespecialiseerd in oa waterbehandeling met wereldwijde activiteiten heeft in Waregem geïnvesteerd in een nieuw hoofdkantorencomplex met verschillende vergaderzalen .
Ontwerp werd gemaakt door Atelier voor architectuur Maes & De Busschere en Interieur architecte Stephanie Laporte . Het resultaat is een zeer strak tijdloos gebouw met houtaccent lateffect zowel binnen en buiten.

Van bij ontwerp was voor bouwheer en architect het akoestisch comfort van groot belang in dit nieuw kantoorgebouw. Voor een correcte nagalm in de grotere ruimtes vonden de bouwheer met hulp van architecten en akoestisch advies leverancier een ideale akoestische en esthetische gewenste oplossing in een Type Z plaatproduct van Print acoustics by Triplaco.
Deze plaat , met een kern van zwarte waterwerende MDF heeft een zichtbare dam van ongeveer 23mm en dieperliggende zwarte groef van ong 9mm breedte waardoor een repetitief lateffect ontstaat. Door de uit as verlegde achtergroeven van plaat kan invallend geluid in en door de plaat dringen en zo wordt het geluid geabsorbeerd, zonder dat dit visueel merkbaar is. Een aangenaam gespreksklimaat wordt hierdoor bekomen in de zeer monumentale inkomruimtes en grotere vergaderruimtes.

In dit gebouw werd type Z akoestisch plaatprodukt ook toegepast op binnendeuren. Deze bekleding zorgt ervoor dat een binnendeur perfect in vlak van een muur kan geplaatst worden en voor zeer strak geheel zorgt.Toplaag in deze realisatie was een houtimitatie HPL 0.9mm dik van Abet laminati (Ref 1396ROT). Het product Type Z kan ook verkregen worden met een echt houtfineer toplaag van Decospan .
Deze realisatie in een landschapsbureel omgeving is een mooie aanvulling van spraakmakende toepassingen in diverse publieke en privategebouwen: administratieve centra (oa AC Leiespiegel, ontwerper Tony Fretton architects) , congrescentra (oa Micx Mons, ontwerp Studio Daniel Liebeskind), WZC of andere Zorgcentra (oa AZ Zeno Knokke, ontwerp van Buro II & ARCHI+I in consortium met Aaprog en Boeckx Architects), Auditioria (oa Deloitte HQ Auditiorium
Zaventem, Jaspers - Eyers Architects & A2RC Architects) , sportcentra (oa Topsporthal Vlaanderen Gent, AVAPARTNERS) , Scholen (oa Vesalius HoGent, MKA Mark Koehler Architect ) … .

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. Onze oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Wij werken samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken.

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati, Hoogwaardig fineer van Decospan , lak, geweven vinyl Ntgrate of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden.

Onze Visie

Print Acoustics streeft ernaar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe te ontwikkelen en te produceren voor
de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Op die manier dragen wij bij tot een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat in gebouwen.

Onze Missie

Print Acoustics biedt de internationale projectmarkt een breed assortiment efficiënte, decoratieve en duurzame geluidsabsorberende panelen op maat van elke toepassing.
Deze oplossingen op basis van het Helmholtz-principe bestaan uit een hoogwaardige kern met een kwalitatieve, eenvoudig te reinigen bovenlaag. Samen met ons netwerk van partners
garanderen wij de klanten lokaal een persoonlijke begeleiding van hun project, vanaf de voorschrijving tot de installatie.

Onze productie en R&D

Alle akoestisch dempende producten van Print Acoustics worden in-huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze ondergaan grondige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk
akoestisch labo, alvorens ze op de markt gebracht worden. Na een studie en de technische tekening van elke bestelling, worden de panelen, deuren en losse elementen geproduceerd in
onze fabriek in Harelbeke (België). De kwaliteit van de producten wordt zowel tijdens als na het productieproces streng gecontroleerd.


Meer blogs