Verhoogd akoestisch comfort ontvangstruimte Chocolade fabriek

Voor het project Baronie – Brugge werd in twee grote ruimtes het akoestisch comfort voor bezoekers en personeel verhoogd met het akoestische paneel Print Acoustics Type Db. Deze panelen hebben een regelmatig groefpatroon en worden veelal toegepast op vaste wanden. De toplaag is van Abet Laminati: stoot- en krasvriendelijk, onderhoudsvriendelijk en voorzien van een zwarte mdf-kern.

http://www.pi-online.nl/producten/verhoogd-akoestisch-comfort/

 

https://floor-forum.com/nl/nieuws/item/4584-dieter-vandewege-gedelegeerd-bestuurder-gebroeders-holvoet

 

dinsdag, 21 april 2020 11:50

Print Acoustics Realisatie : Chocoladespecialiteiten Baronie, Brugge

Foto : ‘Print acoustics by Triplaco’

Producten ter correctie  nagalm in shop en eetruimte  Baronie Brugge

o  Print acoustics Type Db  : regelmatig groefpatroon vaste wanden

Toplaag Abet Laminati   :

(stoot- en krasvaste onderhoudsvriendelijke Toplaag op een zwarte Akoe MDF kern)

o  Type Db:  1393ROT : HPL  Donkere Eik Saraceno met diepe nerfstructuur  op een zwarte akoestische Watervaste+ MDF kern

Naam locatie :   Baronie Belgian Chocolates,  Brugge

Architecten : VK Architects & Engineers

Plaatser : Holvoet Gebroeders

 

Dieter Vandewege -  Gedelegeerd Bestuurder Gebroeders Holvoet :

“Voor het project Baronie – Brugge werd in twee grote  ruimtes namelijk de  shop en eetruimte een volume geplaatst waarin afzonderlijke ruimtes ondergebracht werden.  Om het akoestisch comfort van bezoekers en personeel te verhogen in deze grote ruimtes werd snel duidelijk dat er zou moeten gewerkt worden met een hoogwaardig architecturaal akoestisch materiaal. 

De ruimte bestond voornamelijk uit beton en glas, harde materialen met weinig absorptievermogen voor geluid.

VK Architects kozen hier om de buitenwanden volumes af te werken met akoestisch absorberende panelen van het merk  Print acoustics en hierin een aantal subtiele details te verwerken. De deuren werden maximaal onzichtbaar ingewerkt: het deurblad werd met hetzelfde HPL decor afgewerkt, de groeven van de akoestische panelen lopen door over de blokkaders die, waar mogelijk, in hetzelfde vlak van de panelen liggen.

De aansluiting met de vloer werd afgewerkt met een terugliggende volmassief HPL plint. Ook de buitenhoeken van de volumes werden in hetzelfde materiaal afgewerkt. Holvoet gebroeders werkte hiervoor graag samen met de leverancier van de akoestische panelen

Print acoustics by  Triplaco omwille van hun projectinbreng.

Triplaco beperkt zich niet alleen tot  het leveren van panelen maar zit ook graag mee aan tafel met Holvoet Gebroeders en de ontwerper VK Architects & Engineers om zo tot een concept te komen dat EN akoestisch een meerwaarde heeft EN technisch kwalitatief uitvoerbaar is EN esthetisch een pareltje is. Oordeel zelf maar aan de hand van bijgevoegde foto’s”.

Deze realisatie  in een landschapsbureel omgeving  is een mooie aanvulling  van spraakmakende toepassingen in diverse publieke en privategebouwen: 

 

-         Administratieve Centra  (oa AC Leiespiegel, ontwerper Tony Fretton architects)

-         Congrescentra  (oa Micx Mons, ontwerp Studio Daniel Liebeskind)

-         WZC of andere  Zorgcentra  (oa AZ Zeno Knokke, ontwerp van Buro II & ARCHI+I in consortium met  Aaprog  en Boeckx Architects)

-         Auditioria  (oa Deloitte HQ Auditiorium Zaventem, Jaspers - Eyers Architects & A2RC Architects)

-         Sportcentra  (oa Topsporthal Vlaanderen Gent, AVAPARTNERS)

-         Scholen (oa Vesalius HoGent, MKA Mark Koehler Architect ) …  .

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. Onze oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen.

Wij werken samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken. 

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati,  Hoogwaardig fineer van Decospan , lak, geweven vinyl Ntgrate of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden. 

Onze Visie:

Print Acoustics streeft ernaar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe te ontwikkelen en te produceren voor de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Op die manier dragen wij bij tot een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat in gebouwen.

Onze Missie:

Print Acoustics biedt de internationale projectmarkt een breed assortiment efficiënte, decoratieve en duurzame geluidsabsorberende panelen op maat van elke toepassing. Deze oplossingen op basis van het Helmholtz-principe bestaan uit een hoogwaardige kern met een kwalitatieve, eenvoudig te reinigen bovenlaag.

Samen met ons netwerk van partners garanderen wij de klanten lokaal een persoonlijke begeleiding van hun project, vanaf de voorschrijving tot de installatie.

Onze productie en R&D

Alle akoestisch dempende producten van Print Acoustics worden in-huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze ondergaan grondige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch labo, alvorens ze op de markt gebracht worden. Na een studie en de technische tekening van elke bestelling, worden de panelen, deuren en losse elementen geproduceerd in onze fabriek in Harelbeke (België). De kwaliteit van de producten wordt zowel  tijdens als na het productieproces streng gecontroleerd.

 


Meer blogs